LIJFSTIJL Coach van de maand augustus

In deze rubriek willen we iedere maand een LIJFSTIJL Coach aan het woord laten om te vertellen over zijn/haar onderneming.
Deze maand Dikla Vogel medeoprichters van LIJFSTIJL Coaches en LIJFSTIJL Coach Den Helder.

Wie ben jij?
Ik ben een happy mammie die geniet van het leven en precies doet waar ze zin in heeft XD… en daar ook nog haar centjes mee verdient!

Wat zijn je hoofdactiviteiten?
Ik maak mensen zo fit als zij kunnen en willen worden door eerlijk voor te lichten en te coachen op voeding, training en alles wat een klant maar met een LIJFSTIJL coach deelt 😉

Wat is jouw aandeel geweest als mede oprichtster van de formule LIJFSTIJL Coaches?
Ik was in 2008 het creatieve brein achter het LIJFSTIJL concept. Letterlijk van de naam tot aan de soort lessen en onze LIJFSTIJL Battles. Maar zonder Rob was het bij 1 van mijn 40 duizend briljante ideeën 😉 per dag gebleven en nooit van de grond gekomen. Zijn zakelijk inzicht, deskundigheid op trainingsvlak in combi met zijn overtuigingskracht heeft het gebracht tot wat het is. Het beste netwerk voor coaches op LIJFSTIJL-gebied.

Wat zijn je toekomstplannen?
Heb je even……… We zijn net verhuisd naar een super te gekke locatie. Ik draai overuren in mijn hoofd met alle nieuwe mogelijkheden. Net als Rob Floris (LIJFSTIJL coach Zevenaar) zitten we nu in een kerk. Na 5 jaar oefenen en alle verse vierkante meters extra hebben we CrossFit toegevoegd aan ons menu. Ook starten we onze evenementen waaronder de ULTIMATE Crossrun vanaf deze locatie. Momenteel zijn we druk in de weer om de kerk hiervoor klaar te maken. Ook hebben we een grote tuin om de kerk die we gaan inrichten voor onze “hangjeugd”. Ze gaan dan wel letterlijk lekker hangen en slingeren natuurlijk aan een stellage die we gaan bouwen. Sowieso ben ik druk in de weer met de jeugd. Daar kunnen we nog een hoop verschil maken denk ik, maar daar kom ik later een keer op terug op 1 van de LC coachdagen als jullie daar oren naar hebben. Uiteraard wil ik een mini-spa in de kerk (puur eigen belang). En nog meer evenementen en workshops organiseren zoals een hippymarkt, vouwfietsrace, cross(tri)athlon, transreizen voor dummies en een potje actief vurvelen…. Nee dit laatste kan je niet Google’n dus als je nieuwsgierig bent neem dan even contact met me op.

Heb je tips voor de LIJFSTIJL Coaches?
Blijf je ontwikkelen en inlichten (dat moet wel lukken binnen het netwerk). Gebruik uit het netwerk wat past bij jou en jouw visie en maak er een versie van wat bij jou en je persoonlijkheid past. Ook al was hier de Battle een groot succes, geeft het nog geen garantie op succes in jouw regio. Luister, stel je open op en wees oprecht geïnteresseerd in alle soorten en maten klanten en niet in hun bankrekening of cupmaat, dan komt het vast goed. Veel plezier met coachen!

Vertel ook wat over je achtergrond en opleidingen en je nieuwe onderkomen?
Hieronder een stukje van mijn site…..
Als dreumes met te veel zwembanden rond de “midsection” is sporten mij, al dan niet verplicht, met de paplepel ingegoten. Gelukkig ontdekte ik een sport die ik leuk vond en heb ik tot en met 12 jaar mijzelf een slankere zelf geturnd op hoog niveau. Door chronische problemen aan oa mijn rug (jeeeaahhh topsport) en ik nog te jong was om te gaan kickboxen ging ik 2 maal daags, met beenwarmers en al “meegimmen” met Gilad Jankovich op Eurosport… check deze link even voor de beeldvorming…. Gelukkig kon ik al snel gaan kickboksen en mijn liefde voor rouwdouw afzien tot het bot was geboren….

Via een hele technische omweg (HTS bouwkunde/ architectuur) om mijn geld te verdienen bleef de sport toch altijd lokken. Buiten het afzien tijdens het sporten, voel je je daarnaast des te fitter, blijer, meer zeker en maak je je minder druk om zinloze dingen. Zo kreeg ik een dikke vette job aangeboden bij destijds de fitnessgoeroe van NL en daarna bij het Ministerie van Defensie waar ik uitgebreid op fitnessgebied heb mogen experimenteren op zowel voedings- als trainingsvlak met groot succes….

Na 11 jaar fitnessmanagement met cosmetische intentie, personal training, bootcamp en begeleiding inclusief “Nationaal rugonderzoek” (ahum) en de Slimbelly (ahum 2), Tae Bo, circuittraining en eindeloos veel Less Mills dvd’s strookte mijn idee van fitnessbegeleiding niet meer met die van mijn ondertussen, vele fitnessbazen en bedachten we de LIJFSTIJL Battle. In 8 weken echt intensief begeleiden met de intentie mensen echt fitter te maken sloeg in als een bom in het hoge noorden. En toen ik in 2009 ook nog CrossFit ontdekte…. was ik natuurlijk helemaal om. Functional FiT is the SHiT!!!

Uiteindelijk matchte mijn nieuwe “ass to the grass”-squat met bijbehorende poo-face, op mijn allstars niet meer in de reguliere fitness en startte Rob en ik na het behalen van mijn eerste Level 1 CrossFit certificaat in 2010 onze eigen garage-fitness.

Anno 2015 geïnspireerd door mijn collega’s in het oosten Rob Floris en Jan van Delden van CrossFit Twente heb ik de mogelijkheid gekregen om mijn bedrijf te verhuizen naar de Nicolaaskerk. Hier hebben we samen met de tuin alle ruimte en mogelijkheden om een echt geweldige Fitness valhalla te creëren. Voor jong en oud met of zonder kunstknie of gebit, zowel voor de motorisch minder bedeelde (je kan namelijk nooit in alles uitblinken…. zeg ik als ervaringsdeskundige 😉 als de echte atleet in spe.

Ik zeg WELKOM bij LIJFSTIJL Centrum/ CrossFit Den Helder! Dikla Vrolijk!

Dank je wel Dikla voor je enthousiaste verhaal.

Ben je nog geen LIJFSTIJL Coach en wil je ook gebruik maken van het vele aanbod dat wij te bieden hebben? Klik dan hier voor het aanvragen van een geheel vrijblijvende demonstratie.

Ben je al coach? Bij het aanbrengen van een nieuw lid heb je recht op een maand gratis licentiefee!